Dowiedz się więcej O naszym menu
W
restauracji Domu Miodu i Wina dbamy o to, aby umiejętnie połączyć
to co regionalne, z tym co światowe.
Inspirujemy się starodawną
kuchnią polską, lecz przedstawiamy ją w nowoczesnej odsłonie.
Przystawki
-
Nowość
Carpaccio z buraków / kozi ser/ liście sałat
kuleczki ryżowe w panierce, sos pil-pil, parmezanem -
Rilletes z kaczki / tost/ marmolada z czerwonej cebuli/ pikle
-
Mintaj / bukiet warzyw/ zalewa ziołowo octowa
Zupy
-
Szef kuchni poleca
Rosół drobiowo - wołowy z makaronem
-
Zupa / krem dnia
-
"Pupinu"- tradycyjna zupa łotewska / czerwona fasola/ warzywa/ wędzonka
Sałatki
-
Sałatka z grillowanym serem górskim
grillowany ser, gruszka w syropie własnym, prażone pestki, mix sałat w dressingu z leśnych owoców i orzechów włoskich -
Szef kuchni poleca
Sałatka Cezar z kurczakiem
kurczak grillowany/ grzanki/ rzymska sałata /sos Cezar/tarty parmezan/prażony bekon
Dania główne
-
Arancini z groszkiem i kurkami /ryż w panierce / sos pill pill/ liscie salat w miodowym sosie
ziemniaczane kotleciki nadziewane mięsem, kapustą, grzybami, mix sałat, śmietana -
Tradycyjny kotlet schabowy /panierowany kotlet schabowy/ opiekane ziemniaki/ kiszona kapusta zasmażana
kotlet schabowy, opiekane ziemniaki, kiszona kapusta -
Polędwica wołowa /polędwica wołowa/ sos pieprzowy/ puree ziemniaczane/ mix sałat
stek z polędwicy wołowej, masło czosnkowe, frytki stekowe, mix sałat w dresingu miodowo - musztardowym -
Kanapka rzemieślnika /burger wołowy/boczek/ ser wędzony/ pomidor/cebula/ogórek kiszony/ sałata rzymska/ sos barbeque, frytki stekowe
burger wołowy, boczek, ser wędzony, pomidor, cebula, ogórek kiszony, sałata rzymska, sos barbeque, frytki stekowe -
Kanapka pszczelarza (VEGE) /burger roślinny/ pomidor/cebula/ogórek kiszony/ sałata rzymska/ser VEGE/ frytki stekowe/ majonez VEGE
burger roślinny, pomidor, cebula, ogórek kiszony, sałata rzymska, ser vege, frytki stekowe, majonez vege -
Nowość
Pstrąg z lokalnej hodowli /pstrąg w całości/ frytki stekowe/ zielony groszek/ cytryna
pstrąg z pieca/ opiekane talarki ziemniaczane/grillowane warzywa -
Żeberka wieprzowe grillowane w miodzie i piwie /żeberka wieprzowe/ opiekane ziemniaczki/ kolba kukurydz
-
Kurczak supreme /kurczak supreme/ gnocchi/ maslany por/ salami spianata piccante
Pierogi i makaron
-
Makaron z grzybami /makaron Radiatori / leśne grzyby/ zielony groszek/ parmezan/ smietanka/ estragon dostępna wersja z makaronem penne Gluten Free
makaron, pesto z suszonych pomidorów, cukinia, szpinak
Dostępna wersja z makaronem penne Gluten Free -
Szef kuchni poleca
Spaghetti Bolognese makaron Bucatini/ mięso wołowe /parmezan/ pomidory
makaron, sos carbonara, szynka parmeńska, parmezan, czarny pieprz -
Pierogi tradycyjnie robione galicyjskie
z bryndzą, serem i ziemniakami -
Pierogi tradycyjnie robione z kapustą i grzybami
-
Pierogi tradycyjnie robione z mięsem
-
Pierogi tradycyjnie robione z owocami sezonowymi
Proziaki Muszyńskie
-
Proziak Muszyński - oliwa, sól, rozmaryn
-
Proziak Muszyński - sos z pomidorów, mozzarella, bazylia
-
Proziak Muszyński - sos z pomidorów, mozzarella, pieczarki, szynka
-
Proziak Muszyński - sos z pomidorów, mozzarella, kurczak, boczek wędzony, oscypek
-
Proziak Muszyński - sos z pomidorów, mozzarella, salami piccante, czosnek, bryndza sądecka
-
Proziak Muszyński - sos z pomidorów, mozzarella, suszone pomidory, pieczarki, cebula, oliwki, szpinak
-
Proziak Muszyński - sos z pomidorów, ser mozzarella, ser kozi, gruszka
-
Proziak Muszyński - biały sos czosnkowo - rozmarynowy, mozzarella, pieczarki, czerwona cebula, konfitowany dziki czosnek
-
Proziak Muszyński - biały sos czosnkowo - rozmarynowy, mozzarella, pieczarki, czerwona cebula, szynka, konfitowany dziki czosnek
Desery
-
Fondant czekoladowy / lody pistacjowe
z lodami z białego wina i kruszonką -
Crumble
pieczone sezonowe owoce, kruszonka, lody waniliowe lub sos waniliowy -
Tradycyjne ciasto dnia: Miodownik lub Orzechownik, lub Sernik, lub Szarlotka
na kruchym, maślanym podeście
Kids menu
-
Rosołek z makaronem
-
Nuggetsy z kurczaka
nuggetsy, cienkie frytki, surówka z marchewki -
Makaron z sosem pomidorowym
-
Placuszki jabłkowo - cynamonowe
posypane cukrem pudrem
Napoje
-
Pepsi 0,2l
-
Pepsi Max 0,2l
-
Mirinda 0,2l
-
7UP 0,2l
-
Sok pomarańczowy 0,2l
-
Sok jabłkowy 0,2l
-
Sok czarna porzeczka 0,2l
-
Woda gazowana 0,3l
-
Woda niegazowana 0,3l
-
Woda gazowana 0,7l
-
Woda niegazowana 0,7l
-
Lemoniada 0,3l
-
Lemoniada 0,7l
-
Ice Tea 0,2l
-
Czekolada na gorąco
-
Miod grzany
-
Wino grzane z dodatkami
Lunch menu
-
Zupa/krem dnia 300ml
-
Rosół z makaronem 300ml
-
Sałatka z grillowanym serem górskim 250g
-
Sałatka Cezar 250g
-
Spagetti Bucatini bolognese 300g
-
Kotlet schabowy z ziemniakami i kiszoną kapustą 350g
-
Pierogi tradycyjnie robione 11szt
farsz do wyboru: galicyjskie (z bryndzą i ziemniakami), z kapustą i grzybami, z mięsem, z owocami sezonowymi -
Proziaki Muszyńskie (średnica 30cm)
kompozycje smakowe do wyboru